Nová studie: Mořská plazma je ideálním potravinovým doplňkem při boji s nadváhou

Oddělení biotechnologie na Univerzitě Daegu (Jižní Korea) zjistilo spojitost v konzumaci mořské plazmy a snižováním množství krevního cukru.

Až dosud, byla spotřeba za studena mikrofiltrované mořské plazmy doporučována jako kompenzace nedostatku minerálů, jako je zejména hořčík, draslík a vápník, jelikož jich v potravinách, které jíme, obvykle není dostatek. V tomto případě je mořská plazma konsolidována jako doplněk stravy pro všechny druhy profilů. Dr. Hwang a jeho tým výzkumníků z oddělení biotechnologie v Daegu University uspořádal výzkumnou studii na využití mořské vody v boji proti obezitě a diabetu.

Tato studie prokázala, že po 84 dnech konzumování doplňků stravy založených na bázi mořské plazmy klesla hmotnost o 7%, hladina cukru v krvi se snížila o 35%, a rovněž se zlepšila glukózová tolerance. To znamená, že je mořská plazma zvláště vhodná pro osoby s obezitou a diabetem. Studie prokázala, že mořská plazma má multifaktoriální účinek na metabolismus cukrů a tuků.

V souladu s tím, mnozí odborníci na výživu již doporučují mořskou plazmu v dietách jako doplněk stravy, ale samozřejmě je kladen důraz na to, aby prošla studenou mikrofiltrací a bylo v ní zachováno komplektní spektrum minerálů a původní vlastnosti – to vše mořská plazma Quinton splňuje. Juan Alberola, farmaceutický ředitel laboratoří Quinton, vysvětluje: “Jako doplněk stravy, mořská plazma dodává vhodné a vyvážené množství organických stopových prvků, které jsou nezbytné pro správnou výživu buněk a je základem pro optimální metabolismus “. Na trhu jsou nabízeny dva formáty mořské plazmy, které mají různé úrovně koncentrace: Quinton Hypertonic a Quinton Isotonic – ten se zředí pramenitou vodou a je určen k pravidelnému udržovacímu dávkování jako základní doplněk stravy. Hypertonický formát by měl být užíván v průběhu prvních několika počátečních měsíců nebo při větším minerálním nedostatku a při větší fyzické námaze s průměrem tří ampulí denně.

Odborníci se shodují, že mořská voda by měla být užívána pouze jako dietní doplněk a neměla by nikdy nahrazovat jakýkoliv druh potravin. Je proto ideální součástí zdravého životního stylu spolu s pravidelným cvičením, jezením ovoce, zeleniny, luštěnin a pitím minerální vody.

Ačkoli studie vyzdvihuje výhody mořské plazmy pro zlepšení glukózové tolerance, lidé s diabetem by se měli poradit se svým lékařem před tím, než jej zahrnou do své běžné stravy.

Další informace: www.quinton.cz
* “Anti-obesity and Anti-diabetic Effects of Deep Sea Water on ob/ob Mice”, published in the Marine Biotechnology Journal by the Department of Biotechnology at Daegu University (South Korea). http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19083059